Hydac AB


Hydac AB är ett försäljningsbolag inriktat på i huvudsak hydraulikkomponenter för mobila och industriella applikationer. Bland kunderna finns allt från småföretag till pappersbruk samt internationella maskinbyggare såsom Volvo och Atlas Copco. 


Företaget

Hydac Fluidteknik AB, som grundades 1980, är ett svenskt dotterbolag till Hydac International GmbH med säte i Tyskland. På huvudkontoret i Bromma jobbar 25 personer. Därutöver har Hydac flera svenska filialer och ett väletablerat återförsäljarnät. Flera av dessa använder dessutom Jeeves.

Valde Jeeves ERP

Dåvarande affärssystemet Gourmet var inte anpassat för sekelskiftet vilket gjorde att man såg sig om på marknaden efter en ersättare. Bland andra så tittade man på Scala, SAP, XOR och Jeeves. Övergripande krav var SQL-databas samt att systemet var öppet mot andra system. Kravet var också att systemet skulle klara av att hantera ”paket” då man på Hydac bygger ihop sina komponenter. En annan viktig bit förutom användarvänlighet var provisionsorderhantering. Jeeves motsvarade bäst de ställda kraven.

Jeeves ERP används till

Jeeves ERP används idag för att stödja Hydac´s logistik-, tillverknings-, service och projekt samt ekonomiprocesser. Vidare används stödet i Jeeves för CRM och SRM. Integrationer mot lagerhissar har ytterligare ökat effektiviteten på Hydac´s lager.

Förutom rena Jeeves-anpassningar har öppenheten i Jeeves gjort det möjligt för Hydac att bland annat göra en egen modul i Word för fax/mail-hantering av ordererkännanden och fakturor. Detta gör att man omgående efter inmatad och kontrollerad order sänder iväg ett ordererkännande. En service som uppskattats av alla kunder och som medför färre returer samt besparing av porto, tid, papper och kuvert. Hydac är även mycket flitiga användare av Crystal Reports för att med hög precision presentera beslutsunderlag för användarna i Jeeves.

Hydac AS i Norge kör Jeeves sedan 2001 och installationen driftas ifrån Sverige. Då implementationen kunde använda installationen i Sverige som bas parametersattes, konverterades, anpassades och utbildades projektet i Sverige. I och med Jeeves unika arkitektur och ett välplanerat projekt kunde Hydac AS köra Jeeves efter en projekttid av endast 3 veckor.


 Björn Sjölin, IT-ansvarig på Hydac

– Att byta system gör att man fak­tiskt tar sig tid att titta över sina rutiner. Vi kunde passa på att städa. Det är också oerhört viktigt att tala samma språk och att förstå varand­ras terminologi. Är t ex Kalkylpris och Kostnad Sålda Varor (ksv) verkligen samma sak?

Läs mer om Hydac >Du använder dig av en gammal webbläsare som har kända säkerhetshål och webbkläsaren klarar inte av att visa alla funktioner korrekt på vår hemsida. Klicka här för att ladda ner en Gratis webbläsare. Dessa webbläsare är de senaste versionerna av de populäraste webbläsarna.