Strandbergs Guitars – Feel the sound


Allt började 2007 då Ola Strandberg som hobby byggde en ergonomisk gitarr, vilket väckte allmänhetens intresse. Verksamheten växte från hobby till affärsrörelse och 2012 grundades det Uppsalabaserade företaget Strandberg Guitars AB.

2014 grundlades regelrätt serieproduktion och idag har Strandberg Guitars ett 20-tal distributörer i Asien, Sydamerika och Europa.
Under 2017 började företaget sin verksamhet i USA med ett helägt dotterbolag som exklusiv distributör på den amerikanska marknaden.

Idag bygger och säljer Strandberg Guitars elgitarrer världen över, där kvalitet, ergonomi, innovation och design prioriteras högt med en ljudkvalitet i världsklass. Strandberg tillverkar även gitarrmodeller med fler strängar än de traditionella sex. Sju och åtta strängar blir allt vanligare, men även 9-strängade gitarrer ses allt oftare. 

Plini, Per Nilsson, Yvette Young  och Sarah Longfield är några av de världsgitarrister som använder .strandberg*-gitarrer.

Tillväxt innebar nya krav på bättre affärsstöd

I samband med att verksamheten växte insåg Strandberg Guitars under 2017 att de kommit till en punkt där det var svårt att hantera verksamheten effektivt. Avsaknaden av tillräckligt systemstöd hindrade deras effektivisering och utveckling av verksamheten och man startade därför ett projekt att utvärdera och välja ett nytt affärsssystem.  

Sage X3 i Sverige, USA och Australien

Vid årsskiftet 2017/2018 tecknades avtal med Systemstöd om att införa Sage X3 affärssystem för Strandberg Guitars’s verksamhet i Sverige, USA och Australien. En komplett affärssystemsplattform för företagets redovisning och logistik integrerad med Strandberg Guitars’s nya webbshop baserad på WooCommerce från Angry Creative webbyrå.

Driftstart september 2018

I  slutet av september 2018 var det driftstart för ny webbshop och nytt Sage X3 affärsystem samtidigt för Strandberg Guitars i Sverige, USA och Australien.


Sage X3 är affärssystemet för tillväxtföretag med höga krav på logistik med expanderande verksamhet i en internationell miljö. Här passar Strandberg Guitars in och vi på Systemstöd tackar för förtroendet och ser fram emot ett gott samarbete.
We feel the sound, säger Fredrik Jansson, VD på Aktiebolaget Systemstöd. 


Mer om Strandberg Guitars 

.strandberg* - headless, multi-scale and extended range guitars crafted to your unique requirements 

http://strandbergguitars.com/
https://www.instagram.com/strandbergguitars/
http://www.facebook.com/strandbergguitars/

Kontaktinformation

Ola Strandberg, VD, Strandberg Guitars AB
Höganäsgatan 6A, SE-753 30 Uppsala, Sweden
E-post: info@strandbergguitars.com
Telefon: +46 18 247889

Fredrik Jansson, VD, Aktiebolaget Systemstöd Sverige
Torshamnsgatan 28A, 164 40 Kista
E-post: fredrik.jansson@systemstod.se
Telefon: +46 70-607 65 17Du använder dig av en gammal webbläsare som har kända säkerhetshål och webbkläsaren klarar inte av att visa alla funktioner korrekt på vår hemsida. Klicka här för att ladda ner en Gratis webbläsare. Dessa webbläsare är de senaste versionerna av de populäraste webbläsarna.