Affärssystem för
livsmedelsföretag
Utvecklat för distribution och tillverkning av livsmedel
Sage X3 Food and Beverage är ett modernt affärssystem som tar er distribution och produktion av mat och dryck till nya höjder. En plattform för effektivisering, digitalisering och affärsutveckling som används av 100-tals ledande livsmedelsföretag internationellt. Inom branschsegment som drycker, köttprodukter, ingredienser, kryddor, frukt, bagerier och halvfabrikat. Upptäck vad Sage X3 kan göra för ditt företag inom mat och dryck här.
Affärsstöd för livsmedelföretag
Avfall, spill och kassation
Sage X3 hjälper er att få ökad kontroll av hela er leveranskedja med information om olika produkters lönsamhet. Det innebär att ni med Sage X3 har en total överblick både historiskt och i realtid för att direkt kunna påverka avfall, spill och kassationer.
Ett område som för många livsmedelsföretag är både en miljömässig och ekonomiskt utmaning.
Läs hur ARA Food skapar snacks för 2000-talet här
Spårbarhet
I Sage X3 scannas/registreras alla identitieter på ingredienser vilket innebär spårning både framåt och bakåt. Ett krav för att uppfylla livsmedelsbranschens regelverk och bestämmelser samt för er kvalitetssäkring och garantier.
Lagar och branschkrav
Sage X3 är ett globalt affärssystem anpassat för svenskt regelverk och svenska förhållanden. Det innebär att Sage X3 enkelt kan konfigureras för verksamhet i olika länder samt lagkrav från olika myndigheter både globalt och lokalt i Sverige.
Återkallelse
Sage X3 ger en total överblick av hela er verksamhet med omfattande partispårning och detaljerad information i realtid. Det innebär att ni om det värsta händer, direkt har information om omfattning av den aktuella återkallelsen och snabbt kan agera.
Planering
Inom livsmedelsroduktion kämpar många med utmaningen att lättillgängligt ha aktuell informationen över vad som ska produceras, på vilken produktionslinje, antalet personer och mängden resurser som krävs och alla kostnader för detta.
Med Sage X3 planeringsstöd säkerställs tillgång till resurser, ingående ingredienser och förpackningsmaterial vilket säkerställer rätt antal slutprodukter, klara för leverans i rätt tid.
Alla livsmedelsföretag är inte lika
Ett livsmedelsföretag som har egen produktion kan inte jämföras med en livsmedelsgrossist. Båda har sina egna, unika utmaningar.
När produktionsföretaget köper ingredienser och hanterar produktionsplanering och kvalitetskontroll, koncentrerar sig livsmedelsgrossisten på upphandling, tillräckliga lagernivåer och produktomsättning.
Det finns dock flera områden som är aktuella för alla livsmedelsföretag i Sage X3:
Obegränsade måttenheter
För att ni ska kunna använda valfria lagringsenheter.
Spårbarhet och återkallning
Så att ni enkelt kan spåra både ingredienser och leveranser av batcher, partier eller delpartier.
Hållbarhetshantering
Ger er kvalitet i hela försörjningskedjan med kontroll av utgångsdatum samt användningsdatum.
Kvalitetskontroll
Kan ni hantera på ingående ingredienser och produkter.
Integrerat
För att ni ska kunna hantera flera företag med olika lager, valutor, språk och föreskrifter i ett och samma system.
Internationellt
Innebär att ni enkelt kan konsolidera information och rapportering över hela världen i ett enda system.
Se demo av Sage X3 livsmedel
How a New Generation of ERP can Help Respond to Accelerated Change and Deliver Customer Experience at Scale.
Läs IDC' undersökning: