Porvoon Kirjakeskus


Som leverantör av logistiktjänster åt Finlands ledande bokförlag behöver Porvoon Kirjakeskus ett affärssystem som ger detaljkontroll ända ner på bokstavsnivå. Tidigare i år köpte Bonnier upp Porvoon Kirjakeskus som nu bytt till Jeeves för att uppnå förbättrad logistikhantering och effektivare samarbete med sina kunder.


Porvoon Kirjakeskus en utmaning

– På grund av den inbyggda komplexiteten och strukturer i vår affär som uppstår när Porvoon Kirjakeskus affärsprocesser för logistik, order och inköp integreras med bokförlagen behöver vi ett affärssystem som är enkelt att integrera och tillåter vidareutveckling samt snabbt kan implementeras i verksamheten. Bonnierförlagen har dessutom goda erfarenheter av både Jeeves och deras partner Systemstöd som ansvarar för implementeringen, säger Anne Kariniemi, COO, Porvoon Kirjakeskus.

Företaget Porvoon Kirjakeskus

Porvoon Kirjakeskus hanterar ordermottagningen för bokförlagen men står även för lagerhållning, fakturering, reskontrahantering och distribution av böckerna. Affärssystems-lösningen ger avancerat stöd för masterdatahantering, logistik, order och hanterar gemensamma artiklar och prissättningar som Porvoon Kirjakeskus och deras kunder arbetar med. Det leder till fler automatiserade processer, ökad kostnadskontroll, minskad administration och ledtider. Det gör att Porvoon Kirjakeskus vässar sitt kunderbjudande.

Bland Porvoon Kirjakeskus kunder finns förutom bokförlag även skolor, bibliotek och bokklubbar. Företaget utför också bokarkiveringstjänster åt förlagen. Porvoon Kirjakeskus omsätter cirka 9 miljoner euro, har omkring 100 anställda och huvudkontor i Porvoo, Finland.  


 Anne Kariniemi, COO, Porvoon Kirjakeskus

– Bonnierförlagen har dessutom goda erfarenheter av både Jeeves och deras partner Systemstöd som ansvarar för implementeringen.

Läs mer om Porvoon Kirjakeskus >Du använder dig av en gammal webbläsare som har kända säkerhetshål och webbkläsaren klarar inte av att visa alla funktioner korrekt på vår hemsida. Klicka här för att ladda ner en Gratis webbläsare. Dessa webbläsare är de senaste versionerna av de populäraste webbläsarna.