Roplan AB


Roplan

Roplan är en internationell industrikoncern specialiserat på design, utveckling och tillverkning av mekaniska tätningar samt magnetdrivna mixrar. Kunder till Roplan är till exempel stora företag som Alfa Laval och Rolls Royce.


Företaget

Företaget har sedan starten 1977 utvecklats till en av de ledande tillverkarna i världen och är idag 135 anställda i Sverige, England, USA och Kina. Huvudkontoret är beläget i Tumba utanför Stockholm.

Roplan har sedan våren 2006 använt Jeeves affärssystem som stöd för företagets tillverkning, logistik, ekonomi och eftermarknadsfunktioner. 

Bakgrunden til bytet var att de stod inför en uppgradering av deras dåvarande affärssystem, Movex. Men det visade sig att en uppgradering av Movex skulle kosta lika mycket som ett nytt affärssystem. Då kom Jeeves affärssystem in i bilden. 

Roplan-Systemstod-Jeeves

Urvalskriterier nytt affärssystem

För Roplan var de främsta urvalskriterierna vid val av nytt affärssystem flerbolagshantering (Multi Unit Coordinator). Roplan behövde ett affärssystem som klarade av produktion i ett bolag och försäljning, fakturering i ett annat bolag. Dessutom var priset för lösningen ett viktigt urvalskriterie.

Roplan valde Jeeves affärssystem med bakgrund av dessa kriterier samt Jeeves höga användarvänlighet. Dessutom var de Jeeves konsulter som hanterade implementationen kunniga och det var inga byten av konsulter under projektet.

Effekter av nytt affärssystem

De främsta effekterna av bytet till Jeeves affärssystem hos Roplan är enkelheten att arbeta i affärssystemet. Enkelt att söka efter information och man behöver inte exportera ut material till Excel för att kunna jobba. Dessutom innebar Jeeves halverade kostnader för affärssystemet och de tredjepartsapplikationer som finns till Jeeves är prisvärda. Så de främsta effekterna med Jeeves är lägre kostnader, effektivare administration på ekonomiavdelningen och förenklad rapportering.

Anpassningar i Jeeves

Sedan starten har många anpassningar av Jeeves införts på Roplan. På senare tid har företaget haft som mål att vid uppgraderingar av Jeeves ta bort så många anpassningar som möjligt, med ambitionen att köra så mycket standard som det bara går.

Vad skiljer Jeeves från andra affärssystem?

Det som främst skiljer Jeeves från andra affärssystem är användarvänlighet, sökbarheten i affärssystemet och priset.


 Ola Sparén, CFO Roplan AB

– Det som främst skiljer Jeeves från andra affärssystem är användarvänlighet, sökbarhet i affärssystemet och priset.

Läs mer om Roplan >Du använder dig av en gammal webbläsare som har kända säkerhetshål och webbkläsaren klarar inte av att visa alla funktioner korrekt på vår hemsida. Klicka här för att ladda ner en Gratis webbläsare. Dessa webbläsare är de senaste versionerna av de populäraste webbläsarna.