Jeeves affärssystem hos SwedolSwedol startades 1963 och är idag en marknadsledande yrkeshandelskedja med ett utbud riktat till proffs och privatkunder som efterfrågar högsta kvalitet. Swedol erbjuder ett komplett sortiment inom verktyg, elartiklar, arbetskläder, fordonstillbehör, hydraulik och förbrukningsvaror. Fram till 1999 kunde kunderna enbart handla via postorder. Idag har Swedol försäljning via postorder, 40 fysiska butiker samt e-handel. 2011 omsatte Swedol 1 284 miljoner och sysselsatte cirka 380 medarbetare. Huvudkontoret ligger i Tyresö och lagret i Örebro där de under 2012 byggde ett nytt logistikcentrum på ca 18 000 kvm.


Swedol

För att få en effektiv lösning för att hantera beställningar, uppdatera lagerstatus samt skicka varor har Swedol valt att integrera sin e-handelssida med affärssystemet Jeeves och Unifauns för Posten utvecklade TA-system Pacsoft Online. Swedol använder Systemstöd som konsulter för affärssystemet Jeeves ERP. Orderprocessen fungerar genom att kunderna lägger en beställning i e-butiken, informationen skickas automatiskt till Jeeves där de kan behandla ordern och uppdatera lagerstatus. Kunderna får också uppdateringar i realtid om vad som händer med deras order. Fraktdokument skrivs ut och EDI skickas till Posten automatiskt via Unifaun Orderkoppling mellan Jeeves och Pacsoft Online.

Pacsoft Online används även i butikerna när kunderna beställer varor som behöver levereras via Posten. Då knappas ordern in i butiken i affärssystemet Jeeves, lagerstatus uppdateras och när varan är packad skrivs fraktdokument och etikett ut samt EDI skickas till Posten via Pacsoft Online.

- Orderprocessen har blivit väldigt effektiv eftersom e-handelsbutiken och TA-systemet är helt integrerade med Jeeves. Istället för att logga in i flera olika system kan vi sköta allt i ett. Våra kunder ser i realtid all uppdatering för sin order och de kan även följa hela transporten via länkning till postens godssökning. Vi är också mycket nöjda med uppsättningen för Pacsoft Online då det är väldigt enkelt att sätta upp en ny butik och snabbt kunna vara igång med att skriva ut och skicka transportetiketter, berättar Leif Ernström, IT-chef på Swedol AB.

Fakta Swedol:

Swedol är en marknadsledande yrkeshandelskedja med ett utbud riktat till proffs och privatkunder som efterfrågar högsta kvalitet. Swedol erbjuder ett komplett sortiment inom verktyg, elartiklar, arbetskläder, fordonstillbehör, hydraulik och förbrukningsvaror. Företaget grundades 1963 som postorderföretag. Med första butiken 1999 inleddes en period av snabb tillväxt. 2011 omsatte Swedol 1 284 miljoner och sysselsatte cirka 380 medarbetare. Swedol är noterad på NASDAQ OMX Stockholms lista Mid Cap. Läs mer om Swedol: www.swedol.se

Fakta Pacsoft Online:

Pacsoft Online är Sveriges mest använda system för produktion av transporthandlingar, spårning av gods och EDI-kommunikation. Pacsoft Online är framtaget för Posten av företaget Unifaun AB som är en av de främsta experterna i Norden på att leverera IT-lösningar för informationslogistik som underlättar hanteringen av brev, paket och gods. Unifaun har idag färdiga integrationer mellan TA-systemen Unifaun Online och Pacsoft Online och de främsta leverantörerna av lagerhanteringssystem, affärssystem och e-handelsplattformar. Med ett flöde på över 300 000 sändningar per dygn genom de centrala systemen och en tillgänglighet på över 99,98 procent, är Unifaun en av de viktigaste relationerna transportörer och transportköpare har. Läs mer om Unifaun: www.unifaun.comDu använder dig av en gammal webbläsare som har kända säkerhetshål och webbkläsaren klarar inte av att visa alla funktioner korrekt på vår hemsida. Klicka här för att ladda ner en Gratis webbläsare. Dessa webbläsare är de senaste versionerna av de populäraste webbläsarna.